Saturday, December 10, 2011

Zaman pangkah-MEMANGKAH (X)

hello pretty eyes *anggaplah aku tengah cakap dengan gaya gedik and sambil tengah bukak sunglass vouge nenek aku sambil kelip2 mata kat you guys* daaa. aku pun geli. BTW, rindu zaman2 teater di sekolah. kami bekerja keras tanpa henti tapi masih menari :) this post is not about dance or whatever... tapi pasal musim politik ni.


i'm not a politician, and sangat jauh lagi untuk meminati benda2 alah ni. eventhough one day nanti aku akan involve jugak, but.. lantak lah, DO I LOOK LIKE I CARE ? -.-' erghh. tension la, nak berMUKA BUKU pun orang dok sembang pasal politik, takpayah cakap la vids dekat youtube, bersepah macam haram. dahla berita and paper memang takkan jauh dengan isu ni. haiyaa, terpaksa tau jugak lah hal2 duniawi ni.

seriously, aku tak tau langsung pasal these politics thing. mungkin ramai cik abang/kakak melihatnya dari sudut positif, but for me.. meh kita tengok yang negatifnya.

#1. kerana politik, adik-beradik bermusuh
#2. kerana politik, kawan-kawan bergaduh
#3. kerana politik, saudara mara berpecah
#4. kerana politik, jiran tetangga MUSNAH -.-'
#5. the last and most important manusia boleh lupa TUHAN ..

Astaghfirullah hal 'azim.. itu pendapat aku lah. everyone ada kepercayaan masing2. even UNGU nyanyi lagu PERCAYA PADAKU 1000 kali pun, kalau tak nak percaya, then... enough! and shut up! walaupun lagu ni takde kena mengena, lantak lah, dengar je..

video


tak kisah la korang nak pangkah yang mana pun..

kerajaan kee ..

pembangkang kee..

ape yang penting? kerjasama .. ape yang penting? kerjasama .. haish -.-' mana pergi kerjasama semua? haiyaa. ape yang lagi tak boleh belah, sebab POLITIK nih, ade yang mempersendakan hukum ALLAH. astaghfirullah.. sudah2 la, Allah tak menilai kita melalui parti apa kita ceburi, semuanya bergantung kepada iman dan amal. i bet you've already see this ;


video


Firman Allah SWT :

وَالسَّارِقُ وَالسَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُمَا جَزَاءً بِمَا كَسَبَا نَكَالًا مِنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ – سورة

المائدة: 38

Yang bermaksud : Dan orang lelaki yang mencuri dan orang perempuan yang mencuri maka (hukumnya) potonglah tangan mereka sebagai satu balasan dengan sebab apa yang mereka telah usahakan, (juga sebagai) suatu hukuman pencegah dari Allah dan (ingatlah) Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.

No comments:

Post a Comment

kalau kau rasa nak comment, cuba menaip yea -.-

ape tengok2 ?

#cehhh. pandang ape lah? mane ade post dah :P